+31 6 48 66 40 80
·
Stuur een e-mail
·
08:00-22:00 uur

Particulier (privé)

PARTICULIER (PRIVE)

Hierbij kan u denken aan een conflict met familie of met de buren, onenigheid tussen een huisbaas en huurder of tussen partijen na een verkeersongeval. Echtscheidingen horen niet bij dit specialisme.

Uitdaging

U hebt te maken met een grote mate van afhankelijkheid (en mogelijk emoties en gevoelens) van elkaar. De uitdaging is met elkaar in gesprek te komen en deze emoties en onderliggende belangen te begrijpen. Het verleden moet een plek krijgen en de oplossingen zijn gericht op de toekomst. U hebt vaak geen andere keus dan er met elkaar uit te komen.

Proces

1. Intake

u doet beiden uw eigen verhaal in een persoonlijk gesprek. Daarna maakt u gezamenlijk afspraken over de wijze waarop u het mediationtraject vorm wil geven en deze worden vastgelegd in een mediationovereenkomst.

2. Probleemverkenning

u verkent de onderliggende problemen en belangen bij het conflict. Emoties vertegenwoordigen een bepaald belang en kunnen niet genegeerd worden.

3. Oplossingen

u onderzoekt alle mogelijke oplossingen, evenals de haalbaarheid en doeltreffendheid en u stelt hierin prioriteiten. De oplossingen zijn gericht op de toekomst en op een mogelijk herstel van de relatie.

4. Afronding

als u het gezamenlijk eens bent geworden over oplossingen kunnen de afspraken worden vastgelegd in een (vaststellings)overeenkomst.

Resultaat

Met elkaar in gesprek op een respectvolle manier, waarbij het conflict in meer of mindere mate opgelost wordt en u afspraken kan maken over het vervolg.

 

Tarief

Met mediation lost u het conflict op zonder juridische procedures, waardoor de doorlooptijd korter kan zijn en de kosten lager. Meer informatie over de tarieven vindt u hier.

Me Mediation | Specialisaties

Ervaringen van Klanten

Prettige gespreksvoering

Mirjam

Ik heb Martijn ervaren als een kundig en objectief persoon. Hij laat geenszins blijken stelling in te nemen en probeert binnen de kaders van het haalbare partijen bij elkaar te brengen.

Sander Cok

Martijn is een rustig persoon, onpartijdig en denkt in het belang van beide partijen. Daarnaast een prettig gesprekspartner.

Esmee van Hooft
Bevela

Duidelijk, goede aandachtverdeling, prettige communicatie

Jacqueline Cok

Laat mij u helpen!

Heeft u hulp nodig, aarzel niet enHeeft u hulp nodig, aarzel niet en neem contact met mij op. Is het dringend bel dan meteen!

Bel : 06 – 48 66 40 40

info@memediation.nl 08:00-22:00 uur