+31 6 48 66 40 80
·
info@memediation.nl
·
08:00-22:00 uur

Mediation

Bij mediation probeer je een conflict, onenigheid of meningsverschil op te lossen onder begeleiding van een mediator. Bij mediation ligt de nadruk op het oplossen van het conflict en op de samenwerking in de toekomst.

Drie principes

  1. Vrijwillige deelname
  2. Vertrouwelijke gesprekken
  3. Onpartijdige mediator

Voordelen

 

   
Juridische procedure Mediation
Duurt lang (maanden/jaren) Kan kort (dagen/weken)
Kostbaar Goedkoper
Win – verlies Win – win
Alleen juridische belangen Alle belangen

De mediator

Onafhankelijk – Onpartijdig

Als mediator heb ik een onafhankelijke en onpartijdige rol en faciliteer ik het gesprek. Dit houdt in dat vrijuit gesproken kan worden en de deelnemers de mogelijkheid krijgen om ‘eerlijk’ met elkaar in gesprek te gaan.

Ik zorg voor de structuur in het gesprek en bewaak de balans. Dat doe ik bijvoorbeeld door:

Te luisteren

Samen te vatten

Door te vragen

Hierdoor ontstaat wederzijds meer begrip voor elkaars opvattingen en belangen. Dit biedt de gelegenheid om de strijd los te laten en samen naar een oplossing te zoeken.

Doel

Mijn onpartijdige rol zorgt ervoor dat partijen echt zelf in staat zijn om tot duurzame oplossingen te komen en om de samenwerking in meer of mindere mate een positief vervolg te geven. Hiermee is het traject dus niet alleen gericht op het oplossen van het conflict, maar ook op het herstellen van de relatie.

Als het niet lukt om de samenwerking te herstellen, dan is het ook mogelijk om op een goede manier uit elkaar te gaan. Met goede afspraken is het mogelijk dat iedere deelnemer weer zijn eigen weg vervolgd.